Terapija za pacijente kojima je potrebna rekonstrukcija cijele čeljusti

Terapija za pacijente kojima je potrebna rekonstrukcija cijele čeljusti

Imate agresivnu paradontozu i morate izvaditi sve zube? Osjećate se premlado za potpunu protezu? Kirurška stomatologija i troškovi vas zabrinjavaju? Potrebna vam je rekonstrukcija cijele čeljusti?

 

Vaše mogućnosti:

Potpuna proteza sa ljepilom?

Potpune proteze su još uvijek uobičajena solucija za pacijente koji su suočeni s gubitkom zuba. Unatoč tome, čak i dobro izrađene proteze se počnu pomicati nakon par mjeseci te više ne stoje dobro. Uzrok tome je gubitak kosti i promjene u mekom tkivu uzrokovane pritiskom proteze na kost. Potrebna su im česta podlaganja i korištenje ljepila.

Direktno popravljeno, implantat – podupirući privremeni mostovi

Koristeći imedijatne restauracije kao što je SKY fast & fixed od bredent medicala, neugodne posljedice nedostatka zubi mogu biti riješene odmah. Svi preostali zubi koje nije potrebno sačuvati te inficirano tkivo bivaju uklonjeni. Zatim slijedi postavljanje nekoliko implantata. Da bi pravilno iskoristili ostatak prirodne kosti, stražnje implantate je ponekad potrebno ugraditi pod kutom. Izradbom privremenog mosta pomažemo implantatima da podupiru jedan drugog u svrhu izbjegavanja preopterećenja tijekom faze zacjeljivanja. Na taj način mnogi pacijenti odlaze iz ordinacije već nakon nekoliko sati i to sa ugrađenim privremenim mostom kojeg podupiru implantati.

Zadnjih godina, ova procedura se pokazala efektivnom na više od 20 000 pacijenata.

Kratka priča