Sky esthetic line

Zahtjevi pacijenata za estetikom znatno su porasli posljednjih nekoliko godina. Posebno oblikovani upornjaci olakšavaju ispunjavanje takvih zahtjeva. Zahtijevi kirurga i protetičara veoma su suprotni, ali ih je u ovome procesu potrebno uravnotežiti.

 

Sky esthetic line – Kirurški i protetski optimalno

Želje kirurga – Da se kod umetanja abutmenta (upornjaka) u meko tkivo osigura dovoljno horizontalnog i vertikalnog prostora za oblaganje sulkusa mekim tkivom,a da bi se osigurao dugoročni uspjeh implantacije.

 

Nakupina mekog tkiva – Zubni tehničari favoriziraju trbušasti oblik abutmenta(upornjaka), koji gingivi nudi sa visinom od 0,5 mm jako malo prostora za prijanjanja uz abutment(upornjak). Dugotrajno gledajuću može doći do problema jer strukirani oblik nudi maximalni slobodni prostor od 1,3 mm.

 

Želje protetičara – Protetičari preferiraju trbušasti oblik abutmenta(upornjaka) sa puno mjesta za indivudualiziranje, također i u dubinu sulkusa, kako bi se postigao savršen estetski izgled.

 

Individualiziranje – U ovom slučaju trbušast oblik osigurava minimalnu visinu od cca. 1,2 mm koju zubni tehničar jednostavno ne može postići. Želje kirurga su ispunjene sa strukiranom formom, koja iznosi 2.3 mm, čime se onemogućava individualizacija.