SKY implantati – slijedeći primjer prirode

SKY implantati – slijedeći primjer prirode

Prekrasni zubi daju vam samopouzdanje

Život, međutim, ostavlja svoj trag na zubima. Gubitak zubi moguć je u bilo kojem razdoblju života; bilo traumom u mladosti ili postepenim gubitkom zubi kroz godine.

Za mnoge pacijente s konvencionalnim protezama bezbrižan osmijeh je nažalost samo san. U prethodna četiri desetljeća implantati omogućuju modernu i opće prihvaćenu alternativu. Implantati su dostupni svim pacijentima kojima kosti više ne rastu (+18).
S obzirom da su čvrsto fiksirani u kosti, predstavljaju rješenje koje najviše sliči prirodnim zubima.

Vaša individualnost i kvaliteta života ostaju nepromijenjeni, bez obzira smijete li se, jedete ili pričate.
Ne možemo usporiti proces starenja, ali u suradnji s vašim doktorom dentalne medicine možemo osigurati kvalitetan i pouzdan implantat za svakog od Vas te tako znatno poboljšati kvalitetu Vašeg života.

Što su zubni implantati?

Zubni implantat je nadomjestak koji predstavlja korijen zuba koji nedostaje. Implantat je postavljen u čeljust te se tako osigurava čvrsta baza na koju se ugrađuju novi zubi. Implantat može zamijeniti jedan, nekoliko ili sve zube. Dio, zvan nadogradnja postavlja se u implantat, a služi kao potpora kruni ili mostu. Nadogradnje su kao deblo drveta, a umjetan zub u strukturi je kao krošnja, čvrst i prekrasan.

Koja je funkcija zubnog implantata?

Implantati sprječavaju normalni gubitak kosti. Jedinstvena karakteristika implantata je integracija u kost što znači da implantat postaje prirodni dio dijela stimulirajući funkcije čeljusti održavajući je čvrstom. Ovo nije slučaj kod tradicionalnih mostova koji ne stimuliraju čeljust i tako se kost resorbira.

Upravo zato se preporuča da se implantati ugrade u najkraćem mogućem roku nakon gubitka zuba. U nekim slučajevima moguća je ugradnja direktno nakon uklanjanja zuba. Dakle, u istom posjetu se izvadi zub te se ugradi implantat.

Što su SKY implantati?

SKY je registrirani zaštitni znak tvrtke Bredent medical.
Specijalna struktura i površina SKY implantata omogućuje njegovu implementaciju bez teškoća.

Prednosti

  • Certificirani medicinski uređaji
  • Kompatibilni sustavi i postupci
  • Sve što trebate iz jednog izvora
  • „Made in Germany“ kvaliteta
  • Dizajniranje najnovijim znanstvenim i tehnološkim otkrićima
  • Više od 40 godina iskustva
  • Vodeći na tržištu direktnih restauracija

Što je oseointegracija?

Nakon ugradnje implantata, kost koja ga okružuje širi se  oko površine implantata i veže se za implantat. Taj proces sraštavanja kosti za implantat se zove oseointegracija. Ako implantat na taj način ne sraste s kosti postaje labav i implantacija je neuspješna. Površina SKY implantata osigurava snažnu i brzu oseointegraciju te tako omoguće poboljšanu stabilnost i sigurnost.

Materijali

Implantat i njegova suprastruktura su izrađeni od titana. Titan je materijal koji je biokompatibilan te se tako znatno smanjuje rizik od potencijalnih alergija i omogućava brzo povezivanja s kosti zahvaljujući karakteristikama materijala.